Gode råd til boligejere med dårlig isolering

Som boligejer skal man tage sig af utallige ting, og når man kommer op i alderen, kan det især være svært at overskue det hele. Man skal holde sig ajour på vedligeholdelsen af så mange ting, og det kan hurtigt gå hen og udvikle sig til en større udfordring, især hvis man er begyndt at få fysisk problemer. Hvis du mener, at husets vedligeholdelsen er blevet meget uoverskuelig, kan det måske vær en god idé at ringe til en professionel engang imellem. En hulmur og et loft, der ikke er isoleret, kan blive til en stor byrde, hvis der ikke tages af det. Her kunne man evt. kontakte Dansk efterisolering, for at få tjekket problemstillingerne.

Derfor er hulmursisolering nødvendigt

Det kan være svært at føle det, men faktisk går op mod 30% af varmen til spilde, hvis man har dårlig isolering. Det vil altså også sige, at der bruges op til 3 gange så meget energi på opvarmning af et dårligt-isoleret hus, end et hus med god isolering. En hulmursisolering kan altså give dig en markant mindre varmeregning. Hulmursisolering forhindrer også skimmelsvamp og råd i huset.

Dine ydervægge trænger til isolering

Man kan ikke nemt vide, hvornår det absolut er nødvendigt at ringe ind, og få en tid hos Dansk efterisolering. Der findes dog nogle tommelfingerregler, der er gode at huske; ydervæggene trænger til hulmursisolering, hvis huset er over 10 år gammelt, hvis ydervæggene ikke er blevet efterisoleret grundigt og hvis de er utætte og i årlig stand. Efterisolering af et hus er højst sandsynligt ikke nødvendigt, hvis huset er under 10 år gammelt. Uanset hvad, kan man altid ringe til en professionel, for en sikkerhedsskyld. Her kan den professionelle tjekke termografikkameraet for at se, hvor varmetabet er størst. Man kan dog også selv tjekke isoleringen, ved at bore et lille hul i ydervæggene.

Spar penge med brugte vinduer

Hvis det er blevet tid til at skifte vinduer, om det så er, fordi de er utætte, eller du er træt af, hvordan de ser ud, bør du overveje at få brugte vinduer.

Kvalitetsvinduer holder i mange år. Brugt betyder derfor ikke, at det er dårlige vinduer, ofte er de pillet ned, fordi et byggeprojekt ikke længere skulle bruge dem. Eller nogen valgte at få en anden stil til deres hjem. For vinduer har stor betydning for, hvordan ens hjem ser ud.

Der findes ufattelige mange typer af vinduer. Du kan her se et stort udvalg af brugte vinduer.

Hvordan vælger du de rigtige brugte vinduer?

Mange vælger at købe nye vinduer og bruge alle deres penge på dem, fordi de ikke kan overskue at tænke over, hvordan de gennemskuer, om brugte vinduer er gode eller dårlige.

For det er klart, at du er bange for at købe nogle brugte vinduer og finde ud af, at de er utrætte og du dermed skal investere i nye vinduer med det samme.

Du skal tænke over:

 • Køb brugte vinduer gennem en virksomhed, som har sagt god for kvaliteten. Det betyder også, at du ville kunne bytte dem, hvis du ikke er tilfreds.
 • Gennemgå alle vinduer. Det er især vigtigt, hvis du køber vinduer på en side som DBA.dk.
 • Stil altid spørgsmål. På den måde får du en fornemmelse for, om du kan stole på sælger.

Fordelen ved at købe bruge vinduer

En af de største fordele er, at du sparer mange penge på vinduer, som ikke fejler noget. Herudover kan du også finde ældre modeller, som ikke bliver solgt længere.

Hvis du har et ældre hjem, kan de nye typer af vinduer få dit hjem til at virke moderne. Men hvis du gerne vil beholde et rustikt look, så bør du finde nogle brugte vinduer.

’Save, save brænde!

Vi er raske svende, du til dig og jeg til mig, hver må trække rask til sig. Sådan skal det være! Sådan skal det være!’ Ja, sådan lyder ordene i den velkendte børnesang, men sådan behøver det faktisk ikke at være. For med professionelle brændekløvere som din trofaste arbejdspartner i skoven, behøver du hverken at være afhængig af andres hjælp eller gå på kompromis med din kaffepause.

Vælg din rigtige arbejdspartner

Hvilken brændekløver du bør vælge, afhænger af flere aspekter. Inden du investerer i din næste brændekløver, er det en god idé at overveje følgende:

 • Tryk: Brændekløvere fås i flere udgaver og med forskelligt tryk. Jo højere tryk maskinen kan klare, jo mere genstridige træstykker kan den kløve. Tænk derfor over, hvilken type brænde, du gerne vil kløve. Der er jo ingen grund til at investere i en dyrere maskine med et højere tryk, hvis behovet ikke er der.
 • Kløvebredde: Der er også forskel på, hvilken maksimal kløvelængde de forskellige brændekløvere har. Om du skal kløve mindre stykker brænde til pejsen eller større stykker træ til fx en hylde, så kan du købe maskiner med en kløvebredde, der passer til dit behov.

Gå sammen om købet og få råd til flere maskiner

At købe en professionel brændekløver kan ofte være en større udskrivning. Men der findes flere måder, hvorpå du kan spare penge:

 • Ved at købe en brændekløver sammen med en anden kan du spare penge på køb og efterfølgende vedligeholdelse.
 • Du kan også leje dit udstyr ud, når du ikke selv skal bruge det. Således kan maskinen i det lange løb tjene sig selv ind og penge til vedligeholdelse holdes nede.
 • Genbrug er det nye sort. Der er selvfølgelig også muligheden for at købe brugt. Med et stort udvalg af brugte brændekløvere, kan du sikkert finde en, der skal blive din næste arbejdspartner i skoven.

AlgeKvit gør livet som boligejer til en leg

Måske er du allerede indehaver af egen bolig, eller måske drømmer du om at købe dit eget sted. For mange kan et boligkøb dog hurtigt blive anledning til panik og ondt i maven – især hos mennesker, der ikke tidligere har prøvet at eje bolig. Der er dog ingen grund til at male fanden på væggen, da det slet ikke behøver at blive så omkostningsrig en affære, som det lige umiddelbart kan se ud til. Med den rette vejledning og behandling i forbindelse med vedligeholdelsen af boligen, sikrer du dig netop som boligejer mod kostelige hus- og tagskader. Som boligejer er det nemlig nødvendigt hele tiden at have øje for boligens tilstand, således at der ikke dukker pludselige eller uforudsete skader op. Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse – men sådan behøver det slet ikke at være!

 

Sådan kan AlgeKvit hjælpe dig

 

AlgeKvit kan hjælpe dig med at sikre dit tag og terrasse mod fremtidige skader. En årlig (eller halvårlig) algebehandling kan sikre dig mod diverse vandskader, da alger netop tiltrækker fugt. Algerne kan desuden (hvis de får lov til at blive længe nok) ødelægge tagkonstruktionen, hvilket i sidste ende kan betyde, at det er nødvendigt med et helt nyt tag. Derfor er det en rigtig god idé eksempelvis at bruge algebehandlingen som en forebyggende behandling. Alt efter tagets tilstand tilbyder AlgeKvit både en almindelig algebehandling og en tagrens. Tagrensningen tilbydes til de tage, der kræver en kærlig hånd udover det sædvandlige, og er derfor kun nødvendig en enkelt gang. Taget bør derefter vedligeholdes med en årlig algebehandling.

Udover den forebyggende effekt får du selvfølgelig også et super flot tag ud af behandlingen. Taget vil fremstå som nyt igen, hvilket en boligejer kun kan glæde sig over! Få renset taget for alger og slip for dyre hus- og tagskader. Alt i én og samme behandling!

 

Find de rigtige møbler til din altan – her er det, du skal være opmærksom på

Det er ikke altid nemt det med indretningen, og det går det ikke lettere, at de fleste altaner har minimalt med plads. Det betyder, at du ikke har et så stort roderum til at flytte møbler rundt på, og derved skal have indretningen til at fungere på et sværere grundlag. Heldigvis er der måder, hvorpå du kan komme godt i gang. Det første handler om, at du er ærlig med dig sig omkring, hvad du egentlig har med at gøre, når det kommer til størrelsen, formen og placeringen af din altan.

3 gode iagttagelser, der hjælper dig med beslutningen

Inden du begiver dig ud på shopping efter møbler, så er det en fordel at vide, hvad du skal købe ind til. Det gør, at du kan indskrænke din søgeradius og fokusere på de møbler, du faktisk har plads til. Derfor kan du her finde 3 gode iagttagelser, som du skal lave, inden du køber altanmøbler.

Hvor meget plads har du?

Dette er noget af det første, som du skal have helt styr på. Pladsen. Start med at tage mål på længden og bredden, så du helt præcist ved, hvad du har med at gøre. Altaner er forholdsvis små, så du skal nok ikke ud og investere i en det helt store spisebord.

Hvilken stilart kan du lide?

Altaner kommer i mange former, og de kan være lavet af forskellige materialer. Det giver forskellige udtryk, og det skal du have til at spille sammen med din personline stilart. Er du meget til træmøbler, eller kan du bedre lige stålben og glasborde? Hvad går godt sammen med det materiale, som din altan er lavet af? Bryd fx mønstret og placer træ på en ellers grå og stålfyldt altan.

Hvordan er altanen placeret?

Er altanen placeret væk fra byens midte ved siden af et træ? Så er der risiko for nedfaldende blade og andet. Kan det dryppe ned på altanen fra oven? I så fald skal du have møbler, der kan håndtere vind og vejr.

Find de perfekte gardiner til hjemmet

Mange står med den problematik, at de godt kunne tænke sig at finde de helt rigtige gardiner til hjemmet, da det ikke kun er med til at holde solen ude, det kan også være med til at sætte den helt rigtige stemning, som også er en vigtig faktor, hvis man godt kunne tænke sig et hyggeligt hjem, hvor alle kan føle sig hjemme.

Gardiner er en vigtig faktor i alle hjem

Selvom gardiner ikke spiller den store rolle, når man tænker på indretning af ens hjem, så spiller gardiner alligevel en central rolle, da det altid er vigtigt, at man forholder sig til gardiner, da det samtidig er et område, hvor man skal være opmærksom. Dette skal specielt ses ud fra, hvis man gerne vil have gardiner, som passer til hjemmet, er det vigtigt, at man har et stort udvalg af vælge imellem, da det nogle gange kan tage en vis periode, før man får det hele på plads. En god ide kan derfor være, at man går i gang i god tid, så man også er sikker på, at man kan nå at få det hele på plads, inden man for alvor indrettet ens hjem. Hvis man derfor er på udkig efter et sted, hvor man kan finde et stort udvalg af gardiner i alle former og størrelser, kan man læse mere her.

Gardiner er for alle

Mange går i den tro, at gardiner kun er forbeholdt store boliger eller bestemte rum. Dette er dog langt fra rigtigt, da gardiner sagtens kan bruges i alle hjem og rum. Gardiner er ikke kun forbeholdt store boliger, hvor der er store rum. Gardiner kan f.eks. også bruges til studieboliger, da det også er vigtigt, at man indretter ens studiebolig hyggeligt, da man kan komme til at bruge mange timer, når man skal læse.

Gardinerne skal passe til hjemmet

Når man skal ud og finde gardiner til hjemmet, er det vigtigt, at man finder gardiner, som passer til hjemmet, hvis man gerne vil være sikker på, at de passer til hjemmet. Her er det derfor vigtigt, at man finder lige præcis de gardiner, som passer til hjemmet, hvis man gerne vil være sikker på, gardinerne også får den helt rigtige plads i hjemmet. Her er det derfor også vigtigt, at man kigger på ens indretning, inden man vælger nogle bestemte gardiner, da de også skal passe til hjemmet, hvis man gerne vil have, at ens indretning passer til ens gardiner.

Få gang i strikkeriet med et strikkekit

At strikke er blevet utroligt populært, og der kommer flere og flere til, som ønsker at komme i gang med strikkeriet. Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt at skulle finde rundt i forskellige begreber og typer af materialer. Derfor vælger mange at købe et såkaldt strikkekit for at komme godt i gang. Et strikkekit er den nemmeste vej til et succesfuldt strikkeprojekt, da kittet indeholder alt, man har brug for.

Det er ikke uden grund, at strik er populært som aldrig før. Det kolde efterår giver rigelig mulighed for at finde strikketøjet frem og få strikket både sokker og vanter til den kolde tid, vi går i møde. At strikke er ikke kun for ældre eller bestemte typer mennesker – nu til dags er der sågar børn, der sidder med strikketøjet i skødet!

Et strikkekit til ethvert niveau og budget

Mulighederne, for hvad man kan strikke, er utallige, og man behøver ikke lede i lang tid for at finde masser af inspiration til det klassiske strik såvel som det mere originale. Skridtet fra at finde inspiration til at føre strikkeprojektet ud i livet er imidlertid mere udfordrende. Især hvis man er ny inden for strikkeverdenen, kan det være svært at få valgt garnet med de rigtige farver og kvaliteter samt at forholde sig til størrelse og den helt rigtige opskrift.

I den forbindelse er et strikkekit en fantastisk mulighed, da man i et strikkekit finder alt, der behøves af garn, udstyr og opskrift for at kunne gennemføre det valgte projekt. På den måde er man sikret den bedste start og kan vide sig sikker på, at resultatet ser ud, som man ønsker.
Ikke nok med at gøre det nemt at få fat i det rigtige udstyr til et givent projekt er det smarte ved strikkekits også, at de varierer i sværhedsgrad. Det er altså derfor muligt for alle at komme i gang med strikkeriet, uanset hvor meget eller hvor lidt erfaring man har med at strikke og hvor meget tid, man ønsker at investere i det. Det er også muligt at få strikkekits i forskellige prisklasser og på den måde finde en løsning, der er tilpasset ens egne ønsker og budget.

Et strikkekit til enhver stil

En anden vigtig fordel ved strikkekits er variationen i stil – du finder alt lige fra klassiske, store sweatere til de mere originale kreationer til både mænd, kvinder og børn og også indenfor kategorier såsom interiør og legetøj.

Hos Filato ApS forhandler de alt, hvad man har brug for til både strikning og hækling, og her finder du også et bredt udvalg af strikkekits at vælge imellem. Priserne og projekterne varierer, og dermed er det garanteret at finde det helt rigtige kit til at komme godt i gang med strikkeriet.

Se de mange strikkekits på webshoppen.

Frisk hjemmet op med nyt boliginteriør i nordisk stil

De fleste boligejere går op i, hvordan deres bolig ser ud, da den gerne skal være præsentabel og indbydende for familie, venner og gæster. Nogle har fokus på haven, mens andre har fokus på facade og husets ydre. Der er dog også mange, som især prioriterer indretningen indenfor, da man siger, at boligen typisk siger meget om de personer, som bor der. Synes du, at din bolig er blevet lidt kedelig, og der måske er brug for et frisk pust, kan du med fordel udskifte lidt boliginteriør ud med noget i den nordiske stil.

Find alt fra belysning til nipsting

Hvis ikke du tør at springe ud i den helt store indretningsændring, kan du altid starte i de små forandringer. Det kan være, at du alligevel skal have en ny lampe over spisebordet, eller det kan være, at du har brug for nogle nye nipsting til vindueskarmen i stuen. Der er mange muligheder for at få frisket hjemmet lidt op, og ønsker du en ny stil, kan du forsøge dig med den nordiske indretningsstil. Den passer ind mange steder, da den er præget af minimalistiske designs, rene linjer og neutrale farver.

Find mere information omkring den nordiske indretningsstil

Lyder indretningsstilen som noget for dig, kan du altid finde mere information online. På nettet kan man finde stort set alt i dag, og der findes derfor også mange guides og gode råd til, hvordan du bedst muligt får indrettet boligen med de minimalistiske designs. Du kan også nemt og hurtigt søge inspiration, hvis du er i tvivl om, hvordan boliginteriøret passer sammen. Er du nysgerrig og interesseret i den populære indretningsstil – så find produkter på Bynordico.dk, som alle passer ind. Du kan finde det, du står og mangler – og endda også mere til.

Ismaskiner

Er du som jeg lidt tosset med is? Så er der ingen vej uden om en rigtig ismaskine, hvis du da er en gør-det-selv type, og ikke bare en rend-efter-isbilen type. Der findes nemlig rigtig mange lækre ismaskiner på markedet, som kan give dig endeløse baner af dejlig lækker hjemmelavet is.

Hvad enten du er til hjemmelavet flødeis, frossen youghurt eller sorbet, findes der en ismaskine der kan opfylde dit behov. Fordelen ved at lave sin egen is, er at det selvfølgelig bare smager bedre, og så har du fuld kontrol over ingredienserne – Ingen kunstige tilsætningsstoffer og ukendte E-numre her – og isen holder da også sjældent så længe at det er nødvendigt med konserveringsmidler.

Ved at lave isen på en ismaskine får du dels bedre kontrol over hele forløbet med fremstilling af is, og dels får du en bedre konsistens af isen, end hvis du bare putter den i en form, og fryser den ned i fryseren. Så kan isen nemlig godt blive lidt krystalliseret i konsistensen. Det slipper du for med en god ismaskine. Den sørger nemlig for at fryse isen, samtidig med at den rører rundt – Derved undgår du klumper og krystaller i isen.

[toggle title_open=”Luk info” title_closed=”Det skal du kigge på når du vælger ismaskine” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]

 • Hvor meget is kan der laves ad gangen? Skal du lave til mange personer ad gangen, skal ismaskinen jo gerne have kapacitet til det.
 • Hvor lang tid tager det at lave is på maskinen? Det hænger igen sammen med mængden – Meget is tager længere tid end en mindre portion. Til gengæld er større maskiner ofte mere effektive
 • Hvad fylder maskinen? Det er de færreste der bruger deres ismaskine hver dag – Derfor skal den helst kunne pakkes væk, uden at fylde 3 køkkenskabe
 • Prisen – Som med alt andet, så hænger pris og kvalitet sammen, også når du skal ud og købe en ismaskine.

[/toggle]

Køb ismaskiner på nettet eller i butik

Der findes rigtig mange spændende ismaskiner på markedet, så det er næsten et spørgsmål om, at du skal finde ud af hvad ismaskinen skal kunne. Vil du bare lave en omgang hjemmelavet is engang imellem, eller skal der være til de helt store eksperimenter med hjemmelavet is?

Det kan godt betale sig at kigge sig lidt omkring, inden du bestemmer dig til, hvilken ismaskine du gerne vil have. I en test af ismaskiner foretaget af Politiken, fik den dyreste fra Kitchen Aid kritik med på vejen, mens vinderen var Philips Ice-cream maker. Du kan se testen her

Forhandlere af ismaskiner:

 • Pasto.dk – Italienske ismaskiner
 • Philips Ice-cream Maker – Find den hos detailforretninger
 • OBH ismaskine finder du også hos detailforretninger

Opskrift på is i ismaskine

Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser for, hvilke typer is man kan lave i en ismaskine. Vil du selv eksperimentere med opskrifter på is til ismaskine, kan du finde et stort udvalg af gratis opskrifter på ismaskinen.dk – Se her