Plej huden hver dag med egnede cremer

Huden er et af de organer på mennesket, der kræver langt mest vedligeholdelse, og det er samtidig også noget, mange forsøger at holde sundt og rent. Det kan gøres på flere forskellige måder, hvilket eksempelvis er gennem dagligt brug af shampoo, der kan rengøre huden og styrke dens egne barrierer. Man kan supplere dette med daglig brug af forskellige cremer, og der findes mange cremer og lotions på markedet. Her er det vigtigt, at man finder en type heraf, der passer til ens hudtype, mens det naturligvis også er vigtigt, at cremen kan forebygge og behandle hudlidelser, man eventuelt måtte få.

Find den rette creme i forhold til hudtype

En hudlidelse kan eksempelvis være tør hud, der er en ganske generende og irritabel hudlidelse, da det i værste fald kan lede til, at huden på eksempelvis oversiden af hænderne sprækker, når huden derpå bliver meget tør. Den tørre hud skyldes, at der i de øvre lag af huden mangler lipider, hvilket i de fleste tilfælde leder til en øget vandfordampning i hudens øvre lag. Finder man en god lotiontil tør hud, kan man komme dette problem til livs. En sådan lotion vil være i stand til at binde væske til d øverste hudlag, hvormed man altså får en fugtigere hud, mens nogle andre forskellige cremer eller lotioner er i stand til at tilføje ekstra lipider til huden, hvorigennem huden igen kan blive blød og lækker. Sådan vil der også være lotions til kløe, irritation osv.

Er der specifikke anvisninger?

Der findes en hel del cremer, og de har forskellige anvisninger. Nogle skal benyttes dagligt, mens andre skal benyttes i andre intervaller, og dette er vigtigt at få afstemt med krav og behov. Døjer man eksempelvis meget med tør hud, kan det måske være en fordel at finde en creme, der egner sig til benyttelse hver dag, da man herigennem bedst får behandlet den tørre hud. Derudover vil forskellig lotions også egne sig bedst til forskellige aldersgrupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *