Ejer du en virksomhed? Sådan sparer du penge

Der er i dag flere virksomhedsejere, der dagligt leder efter nogle metoder til at spare penge i det arbejde, som udføres – dog skal de metoder kunne gennemføres uden, at der bliver gået på kompromis med de effektive arbejdsgange. Det er således noget, der kræver nogle store beslutninger og til tider også massive omvæltninger, og det især når elektronikken i dag er blevet en så stor del af mange arbejdsprocesser. Dog er det ikke nogen hemmelighed, at netop IT kan være med til at effektivisere mange metoder. Og det er især noget, der gør sig gældende, hvis du tager et lidt nærmere kig på den software, der udbydes af Elbek Vejrup.

Bliv mere effektiv med professionelt IT

Hos Elbek Vejrup finder du mange års erfaring og ekspertise inden for netop IT, og derfor udbydes der i dag løsninger inden for software, som flere virksomheder vil få stor glæde af, når de gerne vil smide de manuelle processer ud og blive mere innovative. Det betyder, at flere virksomheder har mulighed for at spare penge både i forhold til tid og fejl, der hersker ved de manuelle processer og i stedet bliver mere effektive og komme nærmere yderligere succes ved at bruge smarte IT-systemer og softwareløsninger.

En erp-løsning til alle processer

Du har blandt andet mulighed for at benytte dig af et erp-system fra Miscrosoft Dynamics. Og det betyder, at du øger dine chancer for at optimere din virksomheds administration af alt lige fra for eksempel salg, køb, lagerstyring og økonomi til logistik. Med et erp-system har du desuden et validt grundlag af brugbart data, som kan bruges til at træffe de helt rigtige beslutninger. Er det noget, som du gerne vil vide mere om? Så kan du læse mere om ERP systemer her og blive bekendt med dine muligheder for software, IT og erp.

Kan den store TV-pakke betale sig?

Har du ligesom mange andre også undret dig, over om du skal vælge den store tv-pakke som din udbyder tilbyder når du egentlig godt er klar over, at du ikke ser halvdelen af kanalerne?

I så fald skal du læse med i den her artikel, hvor vi vil gennemgå mulighederne der er i dag når vi kigger på tv-pakker men også streaming muligheder.

TV-Pakker!

Tv-pakker er ofte det man kender som det der kommer igennem antennestikket, hvor man som by beboer har en given udbyder som man kan bestille bredbånd(netværk) og tv-pakke igennem. Tv-pakker har som oftest været, at man kan vælge imellem en lille, mellem eller stor tv-pakke, dog har disse muligheder ændret sig idet tv-pakke udbydere er begyndt at lave mix-selv. Dette betyder altså, at man som forbruger nu kan lave sin helt egen TV-pakke og dermed undgå at betale for overflødige kanaler, som man alligevel ikke ser. Egentlig lyder det meget smart, men spørgsmålet er, om det også er den billigste løsning? Kigger vi på tv-pakker variere prisen selvfølgelig med størrelsen af pakken. Dette er lige fra 19 kanaler til 68 kanaler, hvor prisen på 19 kanaler er svarende til 99 kr. Pr. måned og de 68 kanaler er svarende til 599 kr. Pr. måned. Hvis man så regner ud hvor meget man i gennemsnit betaler for hver enkel kanal, viser det sig også at den store tv-pakke ultimativt er dyrest. Her tager de 8,8kr. Pr. kanal hvor de i den lille tv-pakke kun tager 5,2 kr. Pr. kanal. Hertil skal det nævnes at næsten ingen danskere ser de 19 kanaler i den lille tv-pakke. Ydermere har største delen af danskere den største pakke på grund af 1-3 kanaler som ikke er inkluderet i den lille eller den mellem pakke. Dertil skal kommentaren knyttes til det nye alternativ, hvor man selv kan bestemme hvad sin tv-pakke skal indeholde og så betaler efter indholdet. Dette er det billigste alternativ hvis du kun ser op til 4 kanaler og er ellers rimeligt dyrt da én kanal kan koste 40 kr..

Streaming tjenester!

Streaming tjenester er blevet nutidens nye hit! Det har overtaget udlejning af film nede på tankstationerne og gjort det så enkelt at man med 2 klik på sin fjernbetjening har adgang til den film man ønsker at se. Udover udlejningsfilm er det nu blevet muligt at få adgang til flere tusinde film og serie for et beskedent beløb på 99 kr. Pr. mdr. –Har du kun streaming tjenester kan du selvfølgelig ikke se nyheder på TV2. Men du kan til gengæld se alle de film og serier du ønsker, vel og mærke uden afbrydelser i form af reklamer.

Streaming tjenesterne har også sat sine spor! Målgruppen for streaming tjenester er 5-30 årige, her bliver streaming tjenester brugt så meget at TV i sig selv bliver overflødigt. Derfor bliver der ikke købt en tv-pakke, hvilket også resultere i, at DR licens bliver noget man føler er uretfærdigt at betale dyre domme for. Og dette skyldes ene og alene, at man ikke ser meget af det de laver. Dog er mange tv-pakke udbydere begyndt at kombinere og også inkludere streaming tjenester som en del af det at købe en tv-pakke igennem dem.

Konklusionen på hvorvidt det kan betale sig at betale for den store tv-pakke i stedet for andre muligheder, er selvfølgelig, at det ikke kan betale sig. Streaming af både film og enkelte kanaler har simpelthen overtaget det gunstige ved at have den store tv-pakke, da det tilbyder det samme, bare billigere. Ydermere skal kommentaren knyttes for, hvad enten du vælger det ene eller det andet. At det i sidste ende er dine behov der skal afgøre hvad du skal købe. Er du personen der har en familie hvor i reélt ser over 24 kanaler, skal i da have en tv-pakke der indeholder det. Dog er det yderst usandsynligt og du/i bør derfor overveje en mindre tv-pakke eller streame de enkelte kanaler i skal bruge. Den største anbefaling vil derfor være, at du/i tager en blyant og et stykke papir frem og nedskriver hvilke kanaler i i gennemsnit har brugt over 3 timer på at se den sidste måned. Ud fra hvad i kommer frem til, kan i så tage en endelig beslutning for hvad enten i vælger det ene eller det andet. I kan også se en masse andre sparetips her.

Spar penge og bliv mere miljøvenlig på samme tid

Vi danskere elsker sodavand og danskvand. Og vi drikker gerne flere liter ugentligt. Det kan koste dig mange penge hver eneste uge at købe læskende drikkevarer og vand med brus fra supermarkedet. Men det er desværre ikke blot pengepungen, det går ud over. De mange plastikflasker og dåser skader i høj grad miljøet, også selvom de pantes eller affaldssorteres.

 

Hav altid bobler ved hånden

Med en Sodastream i køkkenet har du altid mulighed for at lave helt frisk danskvand og sodavand. På den måde har du nemt bobler i nærheden, når lysten melder sig. Med Sodastream maskinen følger oftest en eller flere flasker, som kan bruges om og om igen. Dette sparer dig for mange turer ned til supermarkedets pantautomat og miljøet for unødvendig plastikproduktion.

 

Nemt og hurtigt

Det eneste, du skal gøre, er at fylde den tilhørende flaske med vand og sætte den til apparatet. Nogle Sodastream modeller har en nem løsning, hvor flasken klikkes på af sig selv, mens andre modeller kræver, at du selv skruer flasken på. Dernæst trykker du på knappen, som udløser kulsyren i vandet. Her kan du selv vælge, hvor meget kulsyre du ønsker at tilsætte. En lille mængde kulsyre giver blide bobler, mens en større mængde vil udløse en kraftigere brus. Hvis du ønsker at lave sodavand, tilsættes efterfølgende en af de smagsvarianter, som Sodastream udbyder.

 

Flere penge i pungen og mere plads i indkøbsposerne.

Med en Sodastream kan du lave omkring 60 liter danskvand per kulsyre patron. Det svarer til, at hver liter danskvand, som du laver med din Sodastream, vil koste dig 1,6 krone. Det er en besparelse på mere end halvtreds procent sammenlignet med supermarkedets priser. Ved at investere i en Sodastream, sparer du på sigt mange penge på dit danskvand og sodavands forbrug. Og så har du altid friske bobler lige ved hånden.

3 huskeregler til når du skal købe elscooter

En stor investering kræver store overvejelser, og her er investeringen i en elscooter ingen undtagelse. Overvejer du at købe en elscooter, så du bedre kan komme frem og tilbage, er der særligt tre ting, som du skal huske at tage højde for, inden du køber din elscooter.

Tag højde for størrelsen

Elscootere findes i mange forskellige størrelser og varianter. Generelt er der dog to typer – de trehjulede og de firehjulede. Fordelen ved en trehjulet er, at den er lidt mindre og har nemmere ved at komme rundt i sving og mindre steder, fordi den er lettere og mere fleksibel. Til gengæld bruges den kun på jævnt terræn og på kortere køreture. Til de store køreture på mere varieret terræn fungerer den firehjulede elscooter rigtig godt. Netop fordi den er større, tungere og altså mere robust, kan den nemmere klare de skrå veje på forskellige typer underlag. Tag højde for hvad der passer bedst til dine ønsker og behov, så du får den bedste el scooter for pengene.

Tag højde for sikkerheden

En helt essentiel huskeregel er at gå efter sikkerheden. Der findes mange elscootere på det danske marked, men ikke alle lever op til de officielle sikkerhedsregler, der er udstedt af EU. Et godt pejlemærke når du skal tjekke, om en elscooter lever op til sikkerhedskravene, er ved at se efter CE mærkningen. CE mærkningen er din garanti for, at elscooteren er produceret, som den skal. Dette er særligt vigtigt, fordi elscooteren har et batteri, som kan bryde i brand, hvis det er fejlproduceret. Vær også opmærksom på, at din elscooter skal have gode lygter både foran og bagpå og gerne så mange reflekser som muligt.

Tag højde for opbevaring

Inden du får købt din elscooter, er du også nødt til at tænke på, hvor den skal stå henne, når den ikke er i brug. For ikke at slide elscooteren mere end højst nødvendigt, er det vigtigt, at den bliver beskyttet mod vind og vejr – især kulde. Har du ikke en garage tilgængelig, kan du alternativt købe et overtræk til din elscooter.

Hvorfor får jeg pludselig mindre i børnepenge?

Hvis udbetalingen for dit barns børnepenge pludselig falder, kan det skyldes flere ting. For det første kan det være, fordi dit barn er blevet ældre, og derfor er kommet ind en anden udbetalingskategori. Hvis dit barn for eksempel bliver 3 år, så falder børneydelsen med ca. 1000 kr. pr. kvartal. Børneydelsen falder yderligere, når dit barn bliver 7 år, og i dette tilfælde falder den med ca. 700 kr. pr. kvartal. Det er en stor fordel at være klar over alle reglerne med hensyn til børnepenge, så du på den måde kan styre sine budgetter bedre.

Gældsstyrelsen kan ændre i det beløb, du får udbetalt

Gældsstyrelsen tager naturligvis ikke fra dine børnepenge, med mindre du skylder. Men hvis du mangler at betale til for eksempel dagtilbud eller fritidsordning, så kan det blive modregnet dine børnepenge, så kommunen får sine penge. Det kan således være en grund til, at du pludselig får mindre udbetalt. Igen er pointen med at have styr på reglerne med børnepenge derfor gældende, så du ikke pludselig får nogle grimme overraskelser. Hvis du har styr på det, ved du præcis, hvad du har at gøre med, og du kan derfor styre din og dit barns økonomi på bedst mulige måde.

Er du begyndt at tjene mere?

Fordi beløbet af børnepenge også bliver reguleret med hensyn til din indtægt, så kan udbetalingen af børneydelsen blive ændret, hvis du for eksempel begynder at tjene mere. Hvis du i 2018 tjener, så dit topskattegrundlag er på over 765.800 kr., vil det have den følgevirkning, at du får mudre udbetalt. Dette gælder også for din ægtefælde, så hvis I er gift, og én af jer rammer det nævnte topskatte grundlag, så vil det have konsekvenser for udbetalingen.

Her er et udgangspunkt for det, du får udbetalt pr. kvartal i børnepenge:

  • 0-2 år 4.506 kr.
  • 3-6 år 3.567 kr.
  • 7-14 år 2.808 kr.

 

 

 

Køb dine kontorartikler på nettet og spar mange penge

Når man er kontormedarbejder, uanset om det er ens eget kontor eller et fælleskontor, så er man afhængig af, at det hele fungerer. Det vil sige, at ens computer fungere, ens kontorstol er indstillet korrekt, ens skrivebord fungere og at der altid er godt fyldt op med de mindre kontorartikler. I dag foregår størstedelen af kontorarbejdet på computere og internettet, og derfor tager man ofte mange vitale kontorartikler forgivet. Det eneste tidspunkt vi rigtigt tænker over ting som papir, papirklips, blækpatroner osv., er når man løber tør, og man desperat mangler en af disse kontorartikler. I alle virksomheder er der selvfølgelig en person eller en hel afdeling som står for indkøbet af alle disse ting, og derfor er det bestemt ikke alle som ved, hvor mange penge det rent faktisk koster at fylde ens lager op. I virksomheder bliver alle disse ting for det meste købt hjem i større mængder, så man kan få en mængderabat. Dette er dog ikke tilfældet hjemme i privaten. Selvom der er tale om et privatkontor, så er det selvfølgelig også vigtigt at have samtlige depoter fyldt op. Modsat virksomhederne så køber de fleste private ind til fuld pris, hver gang man løber tør for den pågældende kontorartikel, og dette kan blive dyrt i længden, hvis man vælger de fysiske butikker frem for webshops som fx inkpro.dk som sælger blækpatroner.

Produkterne er ofte billigere på nettet

Nethandel har efterhånden været en stor del af vores forbrugskultur i mange år, og det ser ud som om, at det er kommet for at blive. Webshops har den fordel, at de slipper for at betale løn til personale som skal ekspedere, gøre rent og holde ved lige i fysiske butikker. Derfor kan de ofte slippe afsted med at sælge produkterne til en markant billigere pris.

Køb stort ind af gangen og spar på fragt

Et sted hvor man dog alligevel skal betale en udgift, som man ikke kommer ud for i de fysiske butikker, er fragten. Man kan dog komme uden om denne udgift, da mange webshops tilbyder gratis fragt, hvis man køber ind for et bestemt antal beløb. Det kan også være smart at købe stort ind, da man så ikke løber hurtigt tør.

Spar penge på benzinen

Man bruger dog ikke kun penge på selve produktet, når man skal ned i byen for at handle. Den skjulte udgift som næsten alle skal af med, når man skal ud og handle er selvfølgelig brændstoffet. Men hvis man køber via nettet, kan man både spare miljøet og pengepungen.

3 gode gaveideer til børnene

Det kan sommetider være svært at finde på nye gaveideer til børn, især til barnet der ”har alt”. Børn kan være svære at købe gave til, fordi de ofte ikke bliver så glade for praktiske ting som tøj, og hvad de ellers mangler. Børn bliver ofte gladest for legetøj – både til udendørs og indendørs leg. Men med legetøj kan det sommetider være svært at finde noget ordentligt kvalitetslegetøj, som holder til at blive leget med i længere tid. Det kan også være svært at finde det legetøj, som ikke blot er en populær dille, der kun er sjov i et par uger.

En idé kan derfor være at vende sig mod det klassiske legetøj, som børn har leget med år efter år. Det kan fx være klodser fra Lego eller Brios trælegetøj. Det er alt sammen legetøj, der passer både til piger og drenge. Samtidigt har både Lego og Brio et bredt sortiment, så der er legetøj til børn i alle aldre.

Legetøj til kreativ udfoldelse

Mange børn nyder at være kreative, og der er rigtig mange muligheder for kreativ udfoldelse. Der kommer konstant nye ting til – fx er legesand meget nyt og populært blandt børn. Men man kan også holde sig til simplere løsninger som et sæt rigtig gode farveblyanter, tuscher eller farvekridt – store tykke farveblyanter er især oplagte til helt små børn. Men perler fra Hama kan også være en god idé – her er barnet ikke alene kreativt, men styrker også sin finmotorik. Samtidigt kan man købe forskellige perleplader, og perler i forskellige størrelser – på den måde kan perler både være til små og store børn. Du kan se denne hjemmeside for at se de forskellige typer legetøj til børn.

Spil og leg til hele familien

En tredje idé er at give barnet noget, som det kan hygge sig med sammen med familien. Det kan fx være et familiebrætspil, som samler familien, og hvor man kan bruge mange timer sammen. Der er kommet rigtig mange nye familiebrætspil til, som er sjovt for både børn og voksne, så det behøver slet ikke at være Ludo eller Monopoly hver gang.

Hvis man hellere vil bevæge sig sammen, kan et rundboldsæt eller en fodbold være en løsning. Så har man mulighed for at spille sammen om sommeren og være aktive sammen. Det er noget børn især nyder.

Danmarks fortrukne online webshop inden for e-cigaretter og e-juice

Det bliver mere og mere foretrukket at benytte e-cigaretter, som et alternativ til den almindelige tobakscigaret. Mange damper løs på disse e-cigaretter med det formål at kvitte de traditionelle cigaretter, og de er i løbet af kort tid blevet meget populære blandt danskerne. Man kan få dem med forskellige smag fra chokolade, lakrids og jordbær til mint og andre gode smage.

Derudover er der flere helbredsmæssige fordele forbundet med e-rygning i forhold til de traditionelle cigaretter. Der er ingen tobak i og dermed langt færre kemikalier, hvilket er den største sundhedsmæssige fordel. E-cigaretter fungerer med damp i stedet for røg, og dermed udsætter man heller ikke andre for passiv rygning.

En virksomhed i konstant udvikling

Der er mange attraktive fordele ved at begynde at ryge e-cigaretter, men det kan være svært at komme i gang. Det kan være, man har brug for vejledning til at finde den helt rigtige e-cigaret, og heldigvis er der mange steder, man kan få hjælp til at komme i gang. Virksomheden, SMOKE-IT, kan blandt andet hjælpe med at gøre denne startproces meget nemmere.

SMOKE-IT blev grundlagt som en lille, dansk enmandsvirksomhed i 2011 og er i dag – 7 år efter – den førende e-cigaret forhandler i Danmark med en funktionel webshop samt 19 fysiske butikker. Det er altså en virksomhed, der udvikler sig eksponentielt, og som samarbejder med andre professionelle virksomheder. Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten af varerne, og der forhandles med producenter med de absolut bedste produkter på markedet til gode priser.

Landsdækkende service og mulighed for at sanse sig frem til de rigtige produkter

Hvis onlinehandlen er at foretrække, kan man bruge den populære webshop, hvor man kan købe de samme varer, som findes i de fysiske butikker til samme pris. Der findes 17 butikker i Danmark og to butikker i London-området, og dermed er Danmark den eneste danske kæde, der har specialiseret sig indenfor salg af e-cigaretter og tilbehør dertil.

Butikkerne findes rundt omkring i landet, og her bliver man præsenteret for produkter af højeste kvalitet samt professionel rådgivning og hjælp til at finde frem til netop det udstyr, man skal bruge.

Se alle fysiske forretninger her.

Sådan sætter du et personligt præg på indretningen

Der skal ikke meget til for at få din bolig til at afspejle din personlighed, hvis du er blevet træt af det simple, enkle og kedelige udtryk, der med tiden har sneget sig ind i din indretning. Plakater, collager og fotovægge sammensat af dine egne personlige fotos kan få din indretning og din bolig til at vise, hvem du er som person. Det kræver kun nogle enkelte overvejelser, og resten er klaret med et snuptag. Læs med her for at få tips og tricks til at gøre din bolig mere personlig.

Hæng dine bedste minder op på væggen

En fotovæg er en rigtig god måde at lade din personlighed spille en rolle i indretningen. Fotovæggen gør det nemlig muligt at samle alle dine favoritfotografier og yndlingsoplevelser i fælles forening og på den måde skabe et ekstraordinært univers. Du kan hænge fotografierne i lige linjer eller lave en mere rodet opsætning – det er virkelig kun fantasien, pladsen og antallet af fotografier, der sætter grænser.

Hvis du sætter fotografierne i forskellige rammer med hvert sit design, vil det kun gøre udtrykket endnu mere spændende. En fotovæg er en rigtig god måde at samle dine bedste fotografier på, og du skal kun lige kaste et kort blik på væggen for at blive mindet om alle de fantastiske oplevelser, du har haft. Din nye fotovæg er altså et personligt element i indretningen, som vil skabe glæde og smil hver eneste dag.

 

Mange muligheder for en personlig indretning

Hvis du er til en mere simpel og moderne indretning, kan du overveje at få printet alle dine favoritfotografier som plakater. På den måde vil dine personlige minder blive en naturlig og stilsikker del af indretningen i dit hjem, og du vil ligesom med fotovæggen mærke et sug i maven, hver gang dit blik falder på plakaterne. Du kan gøre plakaternes udtryk endnu mere interessant, hvis du sætter hver enkelt plakat i antikke og unikke rammer. En plakat i god kvalitet, klare farver og med et tydeligt motiv vil lade dine mest værdifulde minder komme til sin fulde ret, og du vil have en oplevelse af at være tilbage i øjeblikket. Uanset om du vælger at skabe en unik fotovæg eller printe dine fotografier som plakater, er det den perfekte måde at sætte et personligt præg på din indretning.

Blæk til printer

 

Skriver din printer også, mangler blæk?

Så er chancen for at du skal hive mange penge op ad lomme stor. Da printerpatroner kan være meget dyre, da printerproducenterne ikke lever af at sælge printere, men af at sælge blæk til deres printere.

Vi har vel alle prøvet at købe en printer til 500 kr. og når vi så skal have nyt blæk, så koster det 7-800 kr.

Men det skal være slut nu!
Da du kan købe uoriginalt blæk til din printer og spare over 80%!!! Ja, 80 %

Jeg fandt tonerland.dk

Her købte jeg mine Epson 18XL printerpatroner til 39,95 pr. stk.

1 stk. Epson 18XL Sort
1 stk. Epson 18XL Rød
1 stk. Epson 18XL Blå
1 stk. Epson 18XL gul

+ fragt til 29 kr.

ialt: 188,80 kr.!

Jeg fandt de samme i originale hos en butik til denne pris:

1 stk. Epson 18XL Sort
1 stk. Epson 18XL Rød
1 stk. Epson 18XL Blå
1 stk. Epson 18XL gul

UDen fragt!

Ialt: 574,-

Det er en besparelse på 385,20 ved at købe uoriginale. Derfor kan jeg klart anbefale at købe blæk i uoriginal, da jeg ingen forskel har mærket på mine udskrifter.

Har dog hørt nogle der ikke kan få uoriginal printerpatroner til at virke, så det er ikke alle der kan bruge denne besparelse.